HTML

jogos

A jogos.blog a jog visszásságaival, a való élet jogtalanságaival foglalkozik. Hülye jogszabályok, jogellenes hülyeségek, a magyar jogrendből vagy a rendelkezések konzekvens megszegéséből adódó abszurditások.

Friss topikok

  • jogász zsolti: @Kacor007: Én máshogy értelmezem: szerintem az a) pontban körülírt építmények alatt a jogalkotó a ... (2009.03.31. 21:55) Adókedvezményt mindenkinek!
  • szanna: Tanár vagyok. A tantestület még évekkel ezelőtt megvitatta a házi feladatok, felszerelések hiányán... (2009.03.31. 16:09) Karóval jöttél

Linkblog

Három-négy a magyar igazság

2009.04.01. 18:20 jogász zsolti

Sok álláshirdetés ír elő "legalább 1-2 év" szakmai gyakorlatot. Felvetődik a kérdés, hogy akkor elég az 1 év (de akkor minek a kettőt is odaírni, lehetne akár "1-30" is), vagy kell a 2 (de akkor az 1 felesleges), vagy ne adj isten szoknyarövidség, illetve - hogy a nemek között korrekten osztogassak - izompóló-feszesség alapján dől el, hogy kinek 1, kinek 2 a minimális követelmény.

A jogalkotó sem veti meg az efféle rugalmasságot: kormány-, illetve miniszteri szintű rendeletekből megtudhatjuk, hogy egy nyolcadikos diáktól legalább 3-4 elemből álló talajtorna-gyakorlat elvégzése az elvárt szint, az érettségin pedig "desszertekre legalább 6-8 példa említése" az a léc, amelyet a francia célnyelvi civilizációból próbálkozónak át kell vinnie.

A felső határ is rugalmas: a legfelsőbb jogalkotási szintig  eljutott a logikahiányos gondolkodás e válfaja a kutatás-fejlesztésről és a technológiai innovációról szóló törvénnyel, amely „legfeljebb 8-10 soros” tartalmi összefoglalót ír elő projektek kapcsán.

Mindez összecseng az eufemisztikusan  leleményesnek, valójában a jogbiztonságot sértőnek, protekcionistának mondható jogalkalmazási kultúrával, amely alapján "úgyis el lehet dönteni, hogy most 8 vagy 10 sor a megfelelő". Ez persze igaz lehet, de akkor azt kell leírni, nem pedig félreértelmezhető és a kettős mérce melegágyát tálcán kínáló, logikailag kezelhetetlen fordulatot alkalmazni.                      

Remélem, legalább 1-2 érintett elgondolkodik ezen... 

 

 

Szólj hozzá!

Címkék: matek hülyeszabály jogbiztonság

A bejegyzés trackback címe:

https://jogos.blog.hu/api/trackback/id/tr991040229

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása